Instagram Story expert worden?

Volg dan mijn online masterclass: 17x Instagram Story Geheimen. Tijdelijk van €49,99 naar €39,99!

Meer informatie

Fuentes – App

De motiverende en belonende Fuentes app om (ex-)studenten te motiveren hun Spaans op niveau te houden.

Diensten

Opdrachtgever

Fuentes

Periode

Juli 2019

Speelse en belonende Fuentes app

Fuentes is de grootste en beste Spaanse taalschool van Nederland. Fuentes wil dat studenten zo lang mogelijk lid bij hen blijven. Daaruit kwam de opdracht om een motiverende en belonende Fuentes app te maken voor (ex-)studenten. Uit het onderzoek bleek dat spreek- en luistervaardigheden het snelst vervagen. Daarom richt de app zich hier op. Met de app kunnen gebruikers op motiverende en belonende wijze korte taalspellen spelen. Tijdens deze spellen wordt de Spaanse taalkennis van de gebruikers getest.

De spellen zijn enkel op het huidige niveau van de studenten. Zo behouden (ex-)studenten het niveau van hun Spaanse taalkennis. Zonder dat ze te veel nieuwe dingen bijleren en geen interesse meer hebben in vervolgcursussen. Hoe beter een spel wordt gespeeld hoe meer punten een gebruiker ontvangt. Er zit een doordacht puntensysteem achter deze app. Met deze punten kunnen gebruikers onder andere kortingen krijgen op vervolglessen bij Fuentes of nieuwe spellen in de app vrij spelen. 

Yava - Fuentes app - iphone mockups

Het terugkerende pepertje

Bij Fuentes leer je spaans op een pittig tempo. Vandaar het rode pepertje in de huisstijl van Fuentes. Het rode pepertje is ook een belangrijk onderdeel in de Fuentes app. Elke week ontvangen gebruikers “een pepertje”. Dit is een stukje theorie over bijvoorbeeld grammatica, uitspraak of vocabulaire. Deze wekelijkse pepertjes zijn in het pepertjes-overzicht terug te vinden. Zo kunnen gebruikers eenvoudig de belangrijkste theorie doornemen en opfrissen.

Yava - Fuentes app introductie - iphone mockups

Golden Dot Awards – nominatie

Wist je dat het project van de Fuentes app een Golden Dot Awards nominatie heeft gekregen? In juni 2019 kreeg het project een nominatie. Het project was samen met andere interessante app- en IoT projecten genomineerd.

(UX-) onderzoeken

Er zijn vijf maanden lang verschillende (UX-) onderzoeken uitgevoerd. Aan de hand van onder andere de resultaten van deze onderzoeken is de app ontworpen. Het gehele onderzoek was onderverdeeld in verschillende fases. Per fase waren er andere onderzoeken nodig. Zo werd er aan het begin van het project voornamelijk onderzoek gedaan naar de doelgroep van Fuentes: (ex-)leden van de taalschool. Hiervoor werden er verschillende participant observations, context mappings, interviews, customer journeys, enquêtes, empathy maps en co-creaties uitgevoerd om de doelgroep beter te leren kennen. In een latere fase van het onderzoek zijn er verschillende A/B-, prototype- en usability testen uitgevoerd. Hierdoor werden er steeds betere iteraties gemaakt op het concept en design van de app. Zo is uiteindelijk het eind product van de Fuentes app ontstaan.

Jouw concept uitwerken tot een app?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze case? Loop jij al een tijdje rond met het een concept voor een app? Weet je niet hoe jouw idee visueel uitgewerkt moet worden? Dan is een (digitaal) vrijblijvend gesprek met Yava de juiste eerste stap. Heb je een idee voor een app, maar nog geen concreet concept? Yava helpt je ook graag met het uitwerken van je concept!

Wil je meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem contact op